emekçinin mutfağı

emekçinin mutfağı

30 Eylül 2012 Pazar

pratik humus

humus turkiye'de yasarken ne kadar zor yapmasi diye duydugum.. ege ve karadeniz mutfaginin da pek ilgilenmedigi bir yemekti benim icin.. ingiltere'ye gelince tum marketlerde cesit cesit humus satildigini gorup, ben de yavas yavas tanidik olan bu tadi denemeye basladim.. sonralari ise davet edildigim yemeklerde evde humus yapmanin kolayliklarini da ogrenmeye basladim.. bu deneyimlerden yola cikarak hazirlanabilecek pratik humus tarifim boylece olustu.. iste humusumuz:

malzemeler

400g. konserve haslanmis nohut (ya da kendiniz hazirlayabilirsiniz)
1 limonun suyu
2 dis parcalanmis sarmisak
2 cimdik kimyon 
2 yemek kasigi tahin
1 cay kasigi tuz
3-4 yemek kasigi dogal zeytinyagi, servis icinde ek olarak 2 kasik daha
kirmizi toz biber
kereviz saplari (mevsimi ise)
bir su bardagi sicak su

hazirlanisi

nohutlari, yarim limon suyu, sarmisaklar, kimyon, tahin, tuz ve 4 yemek kasigi su (bu miktar nohutlarin katiligina gore arttirilabilir) ile beraber rondoya koyuyoruz. hepsini nohutlar yari ezilene kadar rondodan geciriyoruz. daha sonra 3 yemek kasigi zeytinyagimizi ekleyip bir daha rondodan geciriyoruz. en son kalan limon suyu, sarmisak, kimyon ve tuzu tadina bakarak gerekli ise ekliyoruz.. degil ise nohutlar tamamen krema seklini alana kadar rondodan geciriyoruz.. 

kirmizi toz biber ile ayirdigimiz zeytinkagini iyice cirptiktan sonra, eger seviyorsak tabaga aldigimiz humusun uzerine ya da yerken herkesin kendi zevkine gore kendi humusu uzerine dokmesi icin ayrica servis edebiliriz..

kereviz saplari ise humusa batirarak yemek icin yaninda servis edilebilir!

afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder