emekçinin mutfağı

emekçinin mutfağı

28 Eylül 2012 Cuma

kozlenmis kırmızı biber dolma


bu yemegin adi sizi yaniltmasin.. soguk yenilen yine meze olarak kullanilabilecek pratik ve de gorunumu pek senlikli bir yemek.. 

malzemeler

1 kavanoz hazir konserve kırmızı biber ya da mevisimi ise taze kirmizi biber (tazeden yapacaksaniz; 5-6 dis soyulmus ve dogranmis sarmisak ve uzum sirkesi)
250 gr beyaz peynir
2 sosis
1 çay bardağ zeytinyağı
1 yemek kasığı kuru nane
2 çay bardağı başlanmış mısır
1 çay kasıği karabiber
1 kase rastgele dogranmis dereotu

yapimi

Biberleri kavanozda yani hazir aldiysaniz süzün.. eger mevsimi ise ve biberleri kendiniz hazirlayacaksaniz iki yontem ile hazirlayabilirsiniz. ilki biberleri yikadiktan sonra butun olarak haslamak. biberler haslandiktan sonra suzmek ve el degicek kadar soguyunca kabukarini soyup, sapini kesmek ve ic cekirdeklerini temizlemek.. butun olarak haslamak daha kolay oluyor diye dusunuyorum.. ozellikle kabuklarini soymak acisindan.. 

diger bir yontem ise yagsiz genis bir tavada biberleri dizdikten sonra ustlerine kapak orterek kozleyebilirsiniz.. bu yontemin tek zor kismi soyulmasinda oluyor.. haslanmis kadar kolay soyulmuyor.. ama koz tadini elde etmis oluyorsunuz bir yandan..

her ikisinden biri ile hazirladiginiz biberleri soguduktan sonra cukur bir kaba ya da bir kavanoza sarmisaklar ve sirke ile koyun.. biberlerin sirke ile ortulmesi tadini hizlica almasini saglayacaktir.. bir gun buzdolabinda beklediginde lezzeti daha guzel oluyor.. ama bir iki saat sonra bile yiyebilirsiniz.. ancak bu taze olarak yapilanin dolap omru hazir olarak aldiginiza gore oldukca kisa.. bir kac gun icinde tuketilmesi iyi olur..

biberlerin ic malzemesinin hazirlanmasi

kucuk kupler halinde dogradiginiz sosisleri yagsiz tavada cevirin, kizarinca atesten alin.

peyniri küçük küpler seklinde doğrayin.... 

ve diger tum malzemelerle birlikte sosis ve peyniri karistirin (sadece dereotu suslemek icin kullanilacak).. sadece zeytin yaginin bir kismini doldurdugumuz biberlerin uzerine dokmek icin ayiralim.. kirmizi biberlerimizi hazirladigimiz ic ile dolduruyoruz.. duz bir tabaga yerlestirdikten sonra uzerine zeytinyagi ve dereotu serperek servis edebiliriz.. 

afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder