emekçinin mutfağı

emekçinin mutfağı

24 Eylül 2012 Pazartesi

arnavut ciğeri


ciğer için gerekli olan malzemeler
1/2 kilo ciğer
2 yemek kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz tatlı biber
1 büyükçe kase un
1 çay kaşığı tuz
sıvı yağ

garnitür için gerekli olan malzemeler
2 adet orta boy beyaz ya da kırmızı soğan
4 yemek kaşığı çok ince kıyılmış maydanoz (elde kıyılmış)
1.5 yemek kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı tuz

arnavut cigeri yapmak icin cokca tarif denemis birisi olarak.. en lezzetli tarifin bu oldugunu soylemeliyim.. ev disinda yediginiz, begendiginiz cigerlerden farksiz olacak, emin olun!




 ciğerin hazırlanışı 
ciğerleri küp küp doğradıktan sonra bol su ile yıkıyoruz. 10 dakika süzgeçte beklettikten sonra havlu peçete ile iyice kuruluyoruz. kuruyan ciğerleri karbonat ve toz bibere buladıktan sonra iki saat buzdolabında dinlendirmeye bırakıyoruz.
ciğerleri iki saat sonra tuzla karıştırdığımız una buluyoruz. ciğerlerin üzerindeki fazla olan unu silkeleyerek temizliyoruz.
derin bir tava ya da tencerede önceden kızdırdığımız sıvı yağın içine kabın taban alanını kaplayacak kadar ciğeri atıp, bir kere çevirerek ortalama 3 dakika kızartıyoruz.
kızaran ciğerleri havlu peçete serdiğimiz bir tabağa alarak fazla olan yağın süzülmesini sağlayabiliriz.

garnitürün hazırlanışı
soğanları soyduktan sonra ikiye bölün, yarım halka olacak şekilde ince ince doğruyoruz.
soğanın acılığını almak ve midesi hassas olanlar için soğanı bir tatlı kaşığı tuzla iyice avuyoruz. ovduğumuz soğanları yıkayıp iyice sıkarak sularını süzüyoruz. bir kaç dakikalığına buzluğa koyup çıkarıyoruz. sumak ve maydanozu ekleyip karıştırdığımız garnitürümüzü geniş bir düz tabağa yaydıktan sonra kızarttığımız ciğerleri üzerine koyup servis edebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder