emekçinin mutfağı

emekçinin mutfağı

26 Eylül 2012 Çarşamba

Susamli Ton Baligi



En basit, ayni zamanda en gosterisli yemekler listesinin en tepesinde susamli ton baligi var benim icin :)

Malzemeler (2 kisi icin)

2 ton baligi biftegi
2 avuc usam (kavrulmus olsa daha iyi)
Biraz sivi yag, tuz biber



Yapilisi

Bu yemegi yapmayi en sona birakmayi tavsiye ediyorum, hazirlanmasiyla beraber 5-7 dakika civari suruyor.

Ton bifteklerini yikadiktan sonra kurulayin, tuz ve karabiber ektikten sonra ici susam dolu tabakta onlu arkali iyice susama bulayin.

Diger bir onemli nokta da kizgin tava kullanmak! Bir iki kasik sivi yagda onu ve arkasi 2'ser dakika olmak uzere tonlari pisirin (fakat, "yok, ben ici iyi pismis istiyorum" derseniz, o zaman daha uzun).

Oldu bitti. Bence bu yemek beyaz pirincle sahane oluyor :) Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder