emekçinin mutfağı

emekçinin mutfağı

26 Eylül 2012 Çarşamba

eksi tatli pirasa

tarifi ilk kez casa moro adli yemek tarifi kitabinda okudum.. ve bu gece nihayetinde denemeye karar verdim.. ama tamamiyla tarife bagli kaldigimi soyleyemiyecegim.. denemek iyidir dedim ve tarifi biraz kendimce yorumladim :))

bu da cok pratik bir yemek tarifi.. hazirlanmasi ve pismesi en fazla yarim saatimi aldi.. hatta daha da kisa surdu..

malzemeler (4 kisilik)

8 yemek kasigi zeytinyagi
6-7 tane sarmisak, soyulmus ve dogranmis
600g kadar pirasa, yikanmis, irice dogranmis
2 tatli kasigi pudra sekeri
1 limonun suyu 
300ml su (pirasalari tam ortmeyecek kadar su)
1 kucuk kase irice dogranmis maydanoz
1 kucuk kase irice dogranmis dereotu
1 tatli kasigi tarcin
tuz ve karabiber
yemek pisirme kagidi



yapimi

orta atesteki tenceremizin icine once zeytinyagimizin 5 ya da 6 kasigini koyuyoruz.. yagimiz kizmaya baslayinca sarmisaklarimizi ekliyoruz ve atesi kisarak rengini alana kadar yagda ceviriyoruz..  

daha sonra pirasalari, limon suyunu, sekeri, suyu, tuzu, karabiber ve tarcini ekliyoruz. iyice karistirdiktan sonra tencerenin ustunu yemek pisirme kagidi ile ortup, tencerenin kapagini da yari acik birakacak sekilde orta ateste pirasalar yumusayana kadar ki bu yaklasik 15 dk suruyor, pisiriyoruz. burada dikkat edilecek bir nokta: yemek pisirme kagidini kaldirip yemege bakarken yogun bir buhar cikiyor, aman elinizi yakmayin.. hafifce buhar ciktiktan sonra tamamen acin kagidi..

servis etmeden once maydanoz ve dereotunu ve kalan zeytinyagimizi ekleyip, hafifce karistiriyoruz.. ben bu gece yaptigima maydanoz ve dereotu evde olmadigi icin ekleyemedim.. yine de cok lezzetli oldu.. tarcin konusunda da cok israrci degilim ama guzel bir tat verdigini de soylemeliyim..

bu yemek pirasa yerine karnibahar, enginar, yesil fasulye ile de yapilabilir.. 

zeytinyagli olarak ana yemek yaninda yenilebilir, kendisi ana yemek olabilir ya da guzel bir meze olabilir.. secim size kalmis :))

yemegimiz hazir! afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder