emekçinin mutfağı

emekçinin mutfağı

29 Eylül 2012 Cumartesi

firinda levrek

yakin cevrem bilir, en sevdigim buyuk balik levrek.. levrek firinda pisirmesi hem cok kolay hem de cok basit bir balik.. 



malzemeler (2 kisilik)

2 tane levrek (temzilenmis, butun)
1 tane orta boy sogan
1 tane limon
2 yemek kasigi kaya tuzu
1 cay kasigi karabiber
3 yemek kasigi zeytinyagi
yemek pisirme kagidi




yapimi

temizlenmis levrekleri evde bir kere daha yikadiktan sonra suzulmeleri icin suzgece koyuyoruz. bu sirada firinimizi fanda 180 derecede isinmasi icin aciyoruz. 

baliklarin tamaminin sigacagi kadar bir tepsiye uygun yemek pisirme kagidini kesip tepsiye yerlestiriyoruz. baliklari da tepsinin uzerine koyuyoruz. 

keskin bir bicakla baliklarin uzerine iki derin cizik atiyoruz. ilk olarak zeytinyagini baliklarin uzerine gezdirelim.. daha sonra karabiberi baligin uzerine serpelim.. halka halka dilimledigimiz limon ve soganlari baliklarin karin bolgesini dolduracak sekilde yerlestirelim.. limonlardan iki dilim ayirip, onlari da ikiye bolup actigimiz kesiklere yerlestirelim.. en son da kaya tuzu ile baliklarin uzerini kaplayalim.. kaya tuzu baligin kurumadan pismesini saglayacak.. eger kaya tuzunun yoksa normal tuz ile denemeyin.. cunku normal tuzla ayni sonucu alamayacaksiniz..



isitilmis firinin orta gozune gelicek sekilde baliklari yerlestirelim.. firinin derecesini pisirme sirasinda 200'e kadar cikarabiliriz.. arada firini acip kontrol ederek yaklasik 20dk. pisiriyoruz.. 

ustleri kizarmaya basladiginda baliklarimiz hazirdir.. 



baliklari yerken once ust kismindaki tuz ile sertlesmis derisini ayiklamanizi tavsiye ederim.. kaya tuzu baligin icine gecmis olacagindan yerken ayrica tuz eklemeye ihtiyac olmayacaktir.. 

afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder