emekçinin mutfağı

emekçinin mutfağı

30 Eylül 2012 Pazar

yesil mercimekli pilav

bu da oldukca basit bir tarif.. eger klasik pilavdan biraz degisiklik yapmak istiyorsaniz denenebilir.. ben pek pilav sevmeyen birisi olarak bunu severek yedim.. hizlica tarifimizi yazayim..




malzemeler

1 kase beyaz pirinc
yarim kase yesil mercimek
tuz
karabiber



hazirlanisi

1 kase pirinci bir kac kez yikayip, bulanik suyunu akitiyoruz.. dana sonra uygun boyutlarda bir tencereye pirinci ve olcu olarak kullandigimiz kase kadar suyu koyuyoruz (kaseyi tam su ile dolduralim).. biraz tuz ekleyip orta ateste pirinci haslanmak uzere birakiyoruz, 

ayri bir tencerede yesil mercimekleri bolca suda hasliyoruz. mercimekler ezilmeden atesten alip suzuyoruz..

haslanmis princimiz ile mercimegi istedigimiz kadar karabiber ekleyerek karistiriyoruz.. 

eger istenirse eritilmis tereyagi ya da sivi yag konulabilir.. ben yagsiz yapmayi tercih ediyorum.. tercih size kalmis! 

afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder