emekçinin mutfağı

emekçinin mutfağı

8 Ekim 2012 Pazartesi

şıra lapası


selamlar.. bu aralar tarif yazma konusunda biraz yavasladik.. isler gucler bastirmakta.. o nedenle vakit buldukca yazmaya calisiyoruz.. ne yazik ki pek fazla da fotograf yukleyemiyoruz.. cunku bunlar onceden yaptigimiz tarifler.. ve ancak yeniden yaptikca fotograflarimiz da gelecek.. ara ara cizimlerden ekleyecegim bugunlerde.. tarife baslamadan, bu tarifin ozel istek uzerine buraya eklendigini soylemem lazim.. ingiltere'de bir suredir gurbetci olan gusel arkadasim demet ozel olarak istedi bu tarifi.. anneannesinin yaptigi bir tarifmis.. bu da bir karadeniz tarifi.. tahmin edeceginiz uzere arkadasim da bir laz kizi.. o adini samaska olarak hatirliyor.. annemler şıra lapası dermis.. anneme demet'in hatirladiklarini anlatinca şıra lapası o dedi.. ve de tarifini soyle verdi.. 

malzemeler

1 litre kutuda 100% dogal uzum suyu (aslinda tarifte mayhos tatli ve kokulu uzumlerden az suda kaynatip uzum suyu ilave ediliyor.. tabi elde edilen su tulbentten geciriliyor.. ama bu cok zahmetli oldugundan hazir uzum suyu kullanilabilir..)
1 su bardagi su
1 cay bardagi misir unu
1 yemek kasigi bugday unu
1 yemek kasigi nisasta
istenirse seker ilave edilebilir (2 yemek kasigi kadar)


hazirlanisi

uzum suyu ve su bir tencerede orta ateste karistirilir.. misir unu, bugday unu ve nisasta ilave edilir.. hepse karistirilarak muhallebi gibi pisirilir.. koyulasinca nemli borcama dokulur..


soğuyunca dilimlerin servis ederken üzerine istenirse süt dökülür.. istege bagli olarak piserken seker de ekleyebilirsiniz.. ama tadi eksimtirak olacak, sasirmayin :))

afiyet olsun!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder