emekçinin mutfağı

emekçinin mutfağı

4 Ekim 2012 Perşembe

fasulye dible

bir kac gundur blog'a dokunamadim.. donem basladi isler yogunlasti.. ama bu gece bir suredir blogu actigimizdan beri bircok arkadasimin sordugu unlu karadeniz yemegi dibleyi yazayim dedim.. ben yesil fasulyeli dible tarifi yazacagim ama dibleyi farkli sebzelerle de yapabilirsiniz.. pirasa gibi.. karadenizde coklukla yapilan diger bir dible de karalahana diblesi tabii.. bulabilirseniz deneyin derim..

malzemeler

yarim kilo taze fasulye
1 orta boy sogan
1 cay bardagi pirinc
1 cay bardagi zeytinyagi
karabiber
tuz

yapimi

fasulyelerimizi yikayip ayikladiktan sonra 1 cm kalinliginda dilimliyoruz.. hangi sebzeyi kullanicaksak o sebzeyi de ince ince dogramak gerekiyor.. fasulyeleri bol suda hasliyoruz.. suzuyoruz..

sogani kavurmak icin kucuk kucuk kup kup dogruyoruz ve zeytinyagi ile kavuruyoruz.. soganlar pembelestiginde once pirinci ekliyoruz ve kavuruyoruz.. 

daha sonra suzulmus fasulyemizi ekliyoruz.. damagimiza uygun sekilde tuz ve karabiber ekliyoruz.. kisik ateste pirincler pisine kadar kapagini kapatiyoruz. 

pirincler pistiginde ilik servis edebiliriz..

afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder