emekçinin mutfağı

emekçinin mutfağı

13 Ekim 2012 Cumartesi

gusel bir pazar kahvaltisi...

aslinda bu hazirladigim tabak bir ogle saatinde yenildi.. sabah cornflakes'le gecistirilen kahvaltinin ardindan spor gelince, hem aclik hem de protein ihtiyacini karsilamak ve tabii bir de goz zevkimizi de doyurmak icin usenmedim bu tabagi hazirladim... 



malzemeler

iki adet yumurta
iki-uc dilim hellim peynir
irice bir domates
4-5 zeytin
3-4 sosis
2 yemek kasigi sut
3-4 yemek kasigi zeytinyagi
1 yemek kasigi sivi yag ya da 1 tatli kasigi tereyagi
kekik
ogutulmus tane karabiber
tuz


hazirlanmasi

once firinda pisireceklerimizi hazirlayacagiz.. cunku cirpilmis yumurta (scrambled eggs) cok hizli pisiyor.. 

firina koymak icin sosislere fotografta gordugumuz gibi kucuk cizikler atiyoruz.. bunlari icine pisirme kagidi serilmis orta boy bir tepsiye koyuyoruz.. ayni tepsinin bir baska kosesine de irice dilimledigimiz domatesleri koyuyoruz.. ikisinin de ustune birer kasik zeytinyagi gezdiriyoruz.. 200 derecede isittigimiz firinimiza izgarayi acarak hazirladigimiz tepsiyi koyuyoruz.. hellimleri de ayni tepsiye koyacagiz ama onlar daha hizli kizardigindan biraz daha gec koyacagiz.. ben bu kez hepsini ayni anda koydugum icin tepsiye hellimler biraz yandi..


sosisler ve domatesler pismeye baslayinca, hellim dilimlerimizi de tepsiye ekliyoruz ve onlarin uzerine de 1 kasik zeytinyagi ve kekik gezdirip yeniden firina koyuyoruz.. 

firindakiler tam olarak kizarinca, firini kapatiyoruz ve tepsiyi icinde birakiyoruz.. 


bu sirada cirpilmis yumurtamizi yapmak icin kucuk bir tavaya tereyagi ya da siviyagi koyuyoruz, yag biraz isininca ama kizmadan iki yumurtayi kiriyoruz.. uzerine ogutulmus karabiberimizi ve tuzumu ekliyoruz.. ve hemen karistirmaya basliyoruz.. yumurtalar katilasmaya yuz tutmadan sutumuzu de ekliyoruz.. sut yerine krema da koyabilirsiniz.. daha lezzetli olacaktir ama biraz daha fazla kalorili :)) bu islemleri yaparken karistirmayi hic birakmiyoruz.. tavsiyem kasik yerine tahta dar agizli bir spatula kullanmaniz.. ve spatulayi dik sekilde kullanmaniz.. yumurtalarin tamami katilasmadan yani biraz sulu suluyken tavadan aliyoruz ve tabagimiza koyuyoruz.. yanina da firinda pismis diger malzemeleri ekliyoruz.. 

istersek zeytinlerimizi, kizarmis ekmegimizi ve taze cayimizi da alarak afiyetle yiyoruz!

afiyet olsun!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder