emekçinin mutfağı

emekçinin mutfağı

14 Ekim 2012 Pazar

piraye

piraye benim farkli tarifleri denerken kendi tarifime ulastigim lezzetli bir tuzlu kek-mucver karisimi bir lezzet.. bugun yaptim.. ve afiyetle yedik.. cay saatinde, ogle yemeginiz olarak yiyebilirsiniz.. tarifimiz..

malzemeler

2 adet pirasa
2 adet kabak
5-6 dal taze nane
yarim demet maydanoz
1/3 demet dereotu
3 yumurta
1.5 su bardagi bugday unu
1 su bardagi misir unu
1 paket kabartma tozu
1 cay bardagi zeytinyagi
2 dolu yemek kasigi yogurt
tuz
toz karabiber



yapimi

pirasalarimizi ayiklayip yikadiktan sonra ince ince kiyiyoruz.. nane, maydanoz ve dereotumuzu da yikadiktan sonra ince ince kiyiyoruz.. en son kabugu soyulmamis kabagimizi rendeliyoruz.. kabagi en sona birakin cunku kabak sulaniyor.. 



tum sebzelerimizi hazirladiktan sonra derince bir kasede iyice karistiriyoruz.. elde ettigimiz karisimdan bir kase ayiriyoruz.. ayirdigimiz kismini rondodan icine 2 yemek kasigi zeytinyagi da ekleyerek bir sos elde edene kadar geciriyoruz.. bu sosu pirayeyi yesil yapabilmek icin yapiyoruz.. yani bu sayede dilimlerimiz yesil kek dilimleri olucaklar.. bunu kenara alip, karisimimiza yumurtalarimizi kirip iyice karistiriyoruz.. karisima istedigimiz kadar tuz ve karabiberi ekliyoruz.. ve rondoda hazirladigimiz yesillik sosumuzu da ekliyoruz.. kalan zeytinyagi ve yogurdu ekledikten sonra iyice karistiriyoruz.. 


karisimimizin icine en son iki cesit unumuzu ve kabartma tozunu ekleyip, karistiriyoruz... sebzesi cok yogun bir karisim elde ediceksiniz.. ve de cok kati olmayacak.. 


onceden yagladigimiz kek kalibimiza karisimimizi dokuyoruz.. ben genisce daire seklinde bir kalip tercih ettim.. cok derin bir kalip tercih etmemenizi tavsiye ederim.. cunku piraye cok kabarmayacak ama ayni zamanda iyi de pismesi icin cok derin olmayan bir kaliba ihtiyacimiz var.. 


onceden 180 derecede isittigimiz firinimiza pirayeyi koyuyoruz.. bu tip yemekleri pisirirken yavas yavas derecesini arttiriyorum.. boylece daha iyi kabariyor ve pisiyor.. 190 dereceye kadar yavas yavas yukselterek 1 saat kadar pisiriyoruz.. 




piraye'niz hazir! yanina bir de cay yapin, mis.. ev arkadasimla biz oyle yaptik.. tadina da doyamadik!


afiyet olsun!! 

1 yorum:

  1. fotograflar harika! yemek yapmak pek guzel bir sanat!
    piraye de leziz gozukuyor o ayri :)

    YanıtlaSil