emekçinin mutfağı

emekçinin mutfağı

13 Ekim 2012 Cumartesi

emekci begendi

guzel bir patlican yemegi.. cok da kolay... aslinda patlicanlari kozlemek icin almistim ama sonra usendim diyelim :)) daha pratik biseyler yapayim dedim.. yaptik, yedik, begendik.. yemege de emekci begendi adini verdim.. tarif soyle..


malzemeler

3-4 patlican
1 adet orta boy sogan (kirmizi sogan olursa daha iyi oluyor ama beyaz sogan da olur)
3-4 dis sarmisak (ben bu kez eklemedim cunku yanindaki diger yemek de sarmisakliydi)
yarim demet madanoz
2 adet orta boy domates
1 yemek kasigi kurutulmus domates salcasi (bulamazsaniz domates salcasi da olur)
3 yemek kasigi zeytinyagi
tuz 
karabiber
1.5 tatli kasigi toz kimyon


hazirlanisi

once patlicanlari soymadan ikiye sonra da boylu boyunca dilimler olarak kesiyoruz. bu dilimler cok uzun olacagindan iki ya da uce boluyoruz.. patlican dilimlerini cok ince kesmeyin.. irice dilimler hem daha guzel bir goruntu oluyor hem de daha lezzetli.. tuzladigimiz patlicanlari suya koyuyoruz.. 

once sogani yarim halkalar seklinde dograyip, iki yemek kasigi zeytintaginda ceviriyoruz.. bu sirada sarmisaklarin kabugunu soyduktan sonra havanda ezmeden, catlatiriyoruz.. catlattigimiz sarmisaklari dograyip, soganlarin yanina atiyoruz.. yanmadan yagda biraz daha ceviriyoruz.. 

daha sonra salcayi ekliyoruz ve biraz pismesi icin karistiriyoruz.. sudaki patlicanlarimizi suzup sonradan suyunu iki elimizle bastirarak iyice cikariyoruz... patlicanlari da tenceremize ekledikten sonra irice yine dilimler halinde dogranmis domatesleri, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip son kez karistiriyoruz.. 


karisimin uzerine patlicanlari ortmeyecek kadar ancak yarisina kadar su koyuyoruz.. maydanozlari irice dograyip tencerenin ustunu kaplayacak seklinde ekliyoruz.. tencerenin kapagini kapatip, kisik ateste pismesi icin birakiyoruz.. 




arada karistirmak yerine tencereyi silkeliyoruz arada.. 20-25 dakika kadar pisme suresi var.. maydanozlarin rengi degisince ve patlicanlar ezilmeden atesten aliyoruz.. kalan bir kasik zeytinyagini da yemegin uzerine gezdirip dinlenmesi icin birakiyoruz..

afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder