emekçinin mutfağı

emekçinin mutfağı

1 Eylül 2013 Pazar

bogurtlen likoru

bu da bu haftasonunun uretimlerinden.. aslinda yillardir annem visne likoru yapar, biz de afiyetle iceriz sonbaharin son sicak gunlerinde deniz keyfi sonrasi.. ya da kisin ortasinda, bizim likor vardi diyip.. biz de yine ev arkadasimla ilk likor denememizi bogurtlenlerimizle yaptik.. nasil mi yaptik, iste soyle:



malzemeler 

700 gr kadar bogurtlen
70cl vodka
3 yemek kasigi esmer toz seker
4 adet karanfil
4 adet kabuk tarcin



hazirlanisi

vodkayi derince bir kabin icinde once sekerle karistirdik.. seker tamamen eriyince de icine diger malzemeleri ekleyip karistirdik.. daha sonra hazirladigimiz karisimi iki ayri siseye koyduk.. hazirlanmis likorumuz bizi 20 gun bekleyecek.. gunes alacak bir sekilde pencere kenarinda olgunlasmasi icin bekletiyoruz.. bu arada vodka en ucuz vodka olarak kullandik, oyle de olmasi tavsiye edilir... likorumuz hazir olduktan sonra, icindeki meyvelerden biraz tel suzgecten ezerek gecirip icine katip, bir de meyvelerimizin tanesinden icine atarak servis edebiliriz.. tabii servisten once sogutulmasi da pek guzel olur.. yaninda tuzlu badem ve findikla da icilse pek guzel olur :)



bir ay sonra likor icmeye bekleriz.. 

hepimize afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder