emekçinin mutfağı

emekçinin mutfağı

19 Mayıs 2013 Pazar

peynir - sarap gecesi..

tez bitti dedik ya.. iste o bitisin ardi gelen kutlamalardan bir tanesi.. cesit cesit peynirler denendi.. farkli cografyalarin ama ucuzundan saraplari icildi... 



peynirlerimiz pek lezizdi.. kayisili cedar, kuflu (blue cheese), eski keci, cedar (kasar) ve de manchego.. manchego ve cedar disindakiler ingilizlerin kendi urettikleri peynirler.. manchego da ispanyollarin la mancha bolgesinde uretilen bir koyun peyniri.. 60 gun ve iki yil araliginda bekletiliyor peynir.. tavsiye edilen ayva ezmesi ile yenmesi.. peynir tahtasinin ustunde gorulen bordo renkli kucuk parcalar da ayva ezmesi.. tabi ceviz ve incir de pek yakisiyor peynire...

cedar ise resimlerde gordugunuz mermer gorunumlu irlandada uretilen ve de adini irlandanin unlu birasi olan guinness'den alan guinness chedar.. o siyahliklar biranin peynire karistirilmasiyla elde ediliyor...

guzel bir arjantin sarabiyla da lezzetlendirdik gecemizi.. bu peynirler turkiye'de bulunmasi guc, bulunsa da cokca pahali peynirler.. olur ya yolunuz ingiltere'ye duserse denemeye degerler... burada oldukca makul fiyatlara bulunabildiginden luks sanilmasin yedigimiz ictigimiz! bir de blogumuzu ingiltere'den de takip eden cokca dostumuz var, onlara da selam olsun.. afiyetler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder