emekçinin mutfağı

emekçinin mutfağı

19 Mayıs 2013 Pazar

hamsili kaygana..

ilk tarifimiz sef ercanotti menotti'den! baska bir post'ta bahsetmistim hatirlarsaniz.. kendisi annemin kuzeni olan ve benim dayi dedigim ercan dayimdan bu tarif.. kendisiyle cokca yemek yapma firsatim olmustur.. daha da nicelerini yapacagiz beraber!! ne tursular kuruldu, ne zeytinler yapildi beraberce.. ama bu tarif ege'den degil karadeniz mutfagindan hamsili kaygana! kaygana ne derseniz omlettir kendisi, ama kaygana deriz biz.. oglen yemegi olarak cokca yenir.. ee o zaman tarif.. 

tarifimiz (4) kişilik.

mlzemeler:

4 adet yumurta
15adet hamsi tuzlu yada salamura tuzu çıkmış. ikisi de yoksa taze de olabilir 
1 demet nane
1 demet maydonoz
1 taze soğan(yeşil) 
1.5 çorba kaşığı un 
1 çaykaşığı tuz(eger taze hamsi kullandiysak) 
Kizartmak icin 3 corba kasigi zeytinyagi

hazırlanışı: 

genişçe bir kaseye sapları ayıklanarak nane ve maydonoz ince ince doğranır. taze soğan temizlenerek ince ince doğranır. hamsilerin kılçıkları temizlenir parçalar halinde eklenir. un ayrı bir kasede yavaş yavaş su katılarak orta katılıkta bulamaç haline getirilir ve malzemeye katılır. 4 yumurta malzemeye ilave edilir. isteğe göre tuz ilave edilir. güzelce karıştırılır. takriben 30 santim çapında bir teflon tava ateşte kızdırılıp zeytinyağı ilave edilir harlı ateşte yağ iyice kızdırıldıktan sonra karışım iyice karıştırılarak tavaya dökülür. ateş orta konuma getirilir ve alt kısmı kızartılır. sonra bir düz tabak yardımıyla ya da aman ben havada ceviririm diyorsaniz, havada cevirerek kaygana çevrilir. her iki tarafıda güzelce kızartılır salatalık eşliğinde servis yapılır.. 

AFİYET OSUN şef ercanotti menotti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder