emekçinin mutfağı

emekçinin mutfağı

19 Mayıs 2013 Pazar

hurma tatlisi

hurmanin da tatlisi mi olur demeyin.. oluyor, pek de guzel oluyor.. ilk yaptigimizda evdeki hurmalarla yapalim dedik ki miktarimiz cok degildi, herkes kapisti tatliyi.. deneyin derim hem pratik hem de pek lezzetli..

malzemeler (4 kisilik)

400g hurma (tercihen medjool)
500ml hazirlanmis koyu kahve (espresso-turk kahvesi, hatta makine kahvesi bile olur)
1 cay kasigi pudra sekeri (eger hurmalar seker ile kurutulmussa buna gerek yok, ama kendi dogrudan kurutulmussa-yani seker ilavesiz- o zaman ekleyebilirsiniz)
bir iki adet tarcin kabugu (ikiye bolerek eklenecek)
iki uc adet karanfil (sevmiyorsaniz eklemeyin)
seviyorsaniz kakule: tazeyse 20 adet, kuruysa 10 adet yeterli

servis icin

krema, labne peynir ya da yogurt

yapilisi

hurmalarin cekirdegi cikmis degilse, once cekirdekleri cikarilir.. ancak seklini korumaya calisin.. hepsini bir kaseye alin.. kahveyi hazirladiktan sonra sekerle isitin ve kakuleleri tam kaynamadan ekleyin.. daha sonra hurmalari da ekleyin.. biraz kaynasinlar.. daha sonra atesten alin tarcin kabugu ve karanfilleri de ekleyin ve 2 gun dolapta bekletin.. krema, labne peynir ya da yogurtla servis edin... 

ikinci bir yontem ise tum malzemeyi ayni anda ekleyerek kahvenin tamamen hurmanin icine cekilmesini saglayacak kadar kaynatin ve sicak servis edin.. 

afiyet olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder