emekçinin mutfağı

emekçinin mutfağı

4 Ekim 2012 Perşembe

paspanik (kapsiz)

bu gece karadeniz yemeklerinden devam ediyorum.. 

malzemeler

1 cay bardagi yogurt
3 tane pirasanin yesil kisimlari
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 tatli kasigi karabiber
yarim paket kabartma tozu
1 su bardagi un
1 cay bardagi sivi yag ya da zeytin yagi

yapimi

pirasalari ince ince kiyiyoruz.. dereotu ve maydanozu gelisiguzel dogruyoruz.. hepsini derin bir kapta karistiriyoruz..

sebzelere yogurdu, yag, karabiber ve tuzu ekleyip karisitiriyoruz..

tum karisima un ve kabartma tozunu ekliyor, karistiriyoruz..

firini 180 derecede isitiyoruz.. 

yagladigimiz firin kabimiza karisimi dokuyoruz.. kizarincaya kadar pisiriyoruz..

afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder