Gecen hafta Washington DC'de bir denk getirip gidemedigimiz Turkiye yemekleri yapan bir lokantaya gittik. Orda yedigim bamya gibi bamya (ananem ve anneminki haric) yemedim. 2 denemeden sonra yaklastim saniyorum aslina.
malzemeler
Yarim kilo bamya
Bir buyuk sogan
1 kasik salca veya iki-uc kasik ezilmis domates (cok fazla domates oldugu zaman tadi baskin cikiyor)
10 civari kakule, 1 karanfil
Karabiber
Tuz
yapilisi
Once soganlar bir iki kasik yagda pembelesme kivamini coook gecene kadar kavrulur (karamelize olana kadar). Ben kakuleleri Oslosumun tavsiyesiyle once ezdim, sonra da bir parca tulbente sardim.
Kalan butun malzeme, bamya, kakule, salca bir miktar suyla eklenir, 20 dakika kadar pistikten sonra alti kapanir -bamyalar erimeden once. Kitir leblebi bulabilsem, onu da atacaktim icine ancak ne care.
Pek guzel oldu. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder